Начало » Новини » Инверторни климатици сплит система настъпват на американския пазарГлътка истински свеж въздух...

"О енд И Инженеринг" ООД, създадена през януари 2008г. с основен предмет на дейност проектиране, изработване, доставка, монтаж и сервизна поддръжка на вентилационни, климатични и отоплителни инсталации за нуждите, както на частни лица, така и на корпоративни клиенти на територията на страната. Ние сме екип от професионалисти занимаващи се с тази дейност в продължение на 8 години.

станете наши фенове в facebook & twitter

Продукти


Каква марка климатик ползвате?

 • Panasonic
 • LG
 • Fujitsu, Sharp
 • Osaka
 • Haier, Midea
 • Daikin
 • Hitachi
 • Mitsubishi
 • Neo, Beko
 • Carrier, Toyotomi
 • Toshiba
 • друг
 • нямам климатик

Инверторни климатици сплит система настъпват на американския пазар

Пазара на климатици в САЩ, където преобладават прозоречните и канални on/off климатици върви към промяна.

Администрацията на Обама прие нови регулации за забрана на Фреон R22 и в същото време прие данъчни облекчения за данъкоплатци, които повишават енергийната ефективност на дома си чрез използване на по-енергийно ефективни климатици отговарящи на новите стандарти Energy Star. Облекченията достигат до 1500 $ на семейство.

През изминалата 2009 година единствения сегмент от пазара на климатици, който отбеляза растеж/ и то не малък - около 10%/ е този на инверторните сплит системи.

Това отваря пътя към пазара на климатици и климатични системи на японските компании за климатици, които са пионерите на инверторните климатични технологии и енергоспестяващи климатици и които от десетина години се опитват да пробият на североамериканския пазар на климатици.

Една от първите японски фирми за климатици опериращи на американския пазар, Fujitsu General с повече от 10- годишно присъствие на пазара, обяви през март месец промотирането на нови три модела инверторни климатици с мощности от 5,3/6,4/8,8 kW към допълнение към вече продаваните такива с мощности 2,6 и 3,5kW от серията Halcyon. Предлагат се както климатици за висок стенен монтаж, така и касетен тип инверторни климати. Всички модели климатици Fujitsu покриват стандартите Energy Star за енергоефективност.

За да покрият по-високите изисквания за енергоспестяване, Fujitsu са увеличили с 10% размера на вътрешния топлообменник, като по този начин са увеличили COP с 15%.

Daikin, световен лидер в производството на инверторни климатици от няколко години предлага на пазара богата гама климатици като се започне от цялата серия климатици FTXS-G, серията климатици Ururu Sarara, ATW термопомпите въздух/вода Daikin Altherma, VRV III-C за студен климат и се стигне до чилърите на McQuay, фирма за климатици, от няколко години собственост на климатици Daikin.

За първи път тази година друга японска фирма за климатици- Sharp, заяви интерес към пазара в САЩ с участието си на изложението 2010 AHR Expo в Орландо. Sharp участва с мулти сплит климатици с вътрешни тела за висок стенен монтаж и за подов монтаж.

Mitsubishi electric, една японска фирма за климатици, която от повече от 10 години опитва да наложи на американския пазар японската култура на климатизация, напоследък също отчита повишени продажби. Основно се промотират FD серията инверторни климатици Mitsubishi за висок монтаж със сензор отчитащ температурата в пмещението, касетни и канални инверорни климатици и VRF климатични системи със Zubadan технология, гарантираща отопление до -25 градуса С.

Друг голям японски производител на климатици Panasonic до сега няма присъствие на пазара на климатици в САЩ, но с покупката на Sanyo се надява да използва неговата дустрибуторска мрежа, за да навлезе на перспективния пазар.